Wat is hr glas

HR glas kent meerdere varianten. De isolatiewaarde bepaalt de classificatie van HR glas. HR++ glas is prijziger dan standaard dubbelglas.

Wanneer wordt HR en HR+ glas nog toegepast?

De isolatiewaarde bepaalt welk type glas u heeft. De isolatiewaarde hangt af van de hoeveelheid warmte die verloren gaat door een vierkante meter glas bij een verschil in temperatuur tussen de binnen- en buitenzijde van het glas. Bij renovaties of nieuwbouwprojecten geldt er een eis van de gemeente dat glazen een isolatiewaarde hebben van 1,6 W/m²K of minder.

Bij HR glas is de isolatiewaarde tussen de 1,7 en 2,0 W/m²K en de glazen hebben droge lucht als spouwvulling. De isolatiewaarde van HR+ glas varieert tussen 1,2 en 1,6 W/m²K, en de glazen hebben een argon/krypton spouwvulling. De isolatiewaarde van HR++ glas ligt tussen 0,9 en 1,2 W/m²K, waarbij de glazen zijn gevuld met edelgas als spouwvulling.

HR++ glas wordt algemeen erkend als de standaard in de glasindustrie. HR en HR+ glas wordt tegenwoordig meestal toegepast bij het repareren van ruiten of het vervangen ervan. Daarom komt dit type glas steeds vaker voor.

Hoe ziet HR glas eruit?

Het kan moeilijk zijn om vanaf de buitenkant van een woning te zien welk type glas er is. De informatie over het type glas is doorgaans te vinden in het bouwkundig rapport of taxatierapport. U kunt zien welk type HR glas er is door naar de aluminium strip tussen de glasplaten te kijken.

Indien gewenst kunt u een lucifer gebruiken om te achterhalen wat voor glas er gebruikt is. Steek deze aan en houdt deze recht voor het raam, kijk vervolgens schuin op het glas. Indien de kleur van de vlammetjes in het spiegelbeeld gelijk is, is er sprake van dubbelglas.

Indien het middenvlammetje een andere kleur heeft, betreft het HR++ glas. Dit gebeurt omdat er bij dit type glas een isolerende folie tussen de glasplaten aanwezig is. Hoewel dit niet zichtbaar is voor het menselijk oog, kan het worden opgespoord met dit trucje.

Snel een medewerker spreken?

Bel 085 106 1088

Wij helpen u graag verder!